Plak Çözücüler

Plak çözücüler dönel konum ve hız geribildirimi alınması için hareket kontrol uygulamalarında yaygın olarak kullanılmaktadır. ‘Plak çözücü’ terimi, eksenel yüksekliğine göre daha büyük bir çapa sahip çözücü anlamına gelmektedir. Tipik olarak, plak çözücülerde geçiş şaftlarının, elektrik kablolarının, hidrolik boruların, vs. geçebilmesi için daha geniş bir delikler bulunur.

Plak çözücüler, diğer algılama tekniklerini etkileyen çevresel sınırlar tarafından kısıtlanmadan güvenilir konum ve hız geribildiriminin yanı sıra komütasyon sağlamak konusunda kendilerini uzun süredir kanıtlamış durumdadır. Havacılık, askeri veya ağır endüstri ekipmanlarında karşılaşılan darbe ve titreşim seviyeleri genelde çoğu plak çözücünün çalışma aralığı içindedir.

Zettlex Teknolojisine karşı Plak Çözücüler

Synchro’lar, RVDT’ler, RVIT’ler ve Inductosyns®’e ek olarak, Plak çözücüler de ‘geleneksel’ endüktif konum sensörleri arasında yer alır ve modern eşdeğerlerine kıyasla bazı dezavantajları vardır. Zettlex IncOder’ler plak çözücülerle aynı temel fiziksel prensiplere dayalıdır ve bu sebeple aynı yüksek seviyelerde sağlamlık sağlamaktadır. Geleneksel büyük hacimli tel kangallarına karşılık baskı devrelere sahip laminar bir yapıya sahip olan IncOder’ler daha düşük maliyetli, daha kompakt ve daha hafiftir ve çok daha iyi tasarım ve entegrasyon esnekliği ile mühendisler için en uygun çözümü sağlar. Zettlex IncOder’lerin yüksekliğinin az, iç çaplarının geniş olması ve yanlış hizalamaya karşı toleranslarının bulunması pan ve tilt kaideleri, yalpa çemberleri ve döner mafsallar gibi uygulamalara kurulumlarını kolaylaştırır.

Plak Çözücüler

Şek. 1. Zettlex IncOder’ler plak çözücülerden daha düşük maliyetli, daha kompakt ve daha hafif olmaları sayesinde tasarım mühendislerine daha yüksek güvenilirliğe ve daha yüksek hassasiyete sahip bir alternatif sunmaktadır.