IncOder® Endüktif Açılı Kodlayıcılar

Zorlu ortamlarda yüksek hassasiyete sahip, yüksek seviye güvenilir ölçüm için temassız, endüktif açılı kodlayıcılar.

Genel görünüme kaydırın
Endüktif Açılı Kodlayıcılar

Zorlu Ortamlar için Sağlam Açılı Konum Ölçümü

Zettlex IncOder’ler hassas açı ölçümü için temassız aygıtlardır. Endüktif bir teknik kullanarak bir transformatör gibi çalışırlar. IncOder’lar endüktif açılı kodlayıcılar olarak değerlendirilebilir.

IncOder’lar potansiyometrelere, optik ya da kapasitif aygıtlara güvenilemeyen zorlu ortamlar için idealdir.

inductive angle encoder

Yüksek Güvenilirliğe Sahip Endüktif Açılı Kodlayıcı Teknolojisi

IncOder’ların 2 ana kısmı vardır – bir Statör ve bir Rotor – ve bunların ikisi de yassı bir halka biçimindedir. Geniş delikleri geçiş şaftlarının, optik liflerin, boruların ve kabloların geçişini kolaylaştırır.

Statöre güç verilir ve Rotor pasiftir. Statöde güç almak ve çıkış sinyali üretmek için gerekli elektronik kısımlar bulunur. Statörün çıkış sinyali, bir harekete gerek olmaksızın Rotorun Statöre göre gerçek mutlak açısal konumunu gösterir.

Kolay Kurulum; ‘Tak ve Unut’ Teknolojisi

IncOder endüktif açılı kodlayıcıların uyumlu ya da özel kaplinlere gereksinimi yoktur ve Rotorla Statörün bağlanacakları ürüne vidalanması yeterlidir. Hassas mekanik montaj gerekli değildir ve rulmanlar bulunmamaktadır.

Optik ve kapasitif açılı kodlayıcılara özellikle yoğuşma ve toz bulunan zorlu koşullarda güvenilemezken, Zettlex açılı kodlayıcılar genellikle yabancı maddelerden etkilenmez ve IP67 derecesine sahip versiyonları mevcuttur. Kapasitif aygıtların aksine, Rotoru ya da Statörü topraklamak gerekmez. Tamamında sağlam, sert anotlanmış alüminyum alaşımlı muhafazalar ve yekpare parçalar kullanılmaktadır.

Temas eden, hassas ya da aşınan parçaları olmadığından, periyodik parça değişimi, servis ya da bakım ihtiyacı yoktur. Bir diğer deyişle, IncOder açılı kodlayıcılar gerçekten ‘tak ve unut’ aygıtlardır.

IncOder Inductive Angle Encoders

Endüktif Açılı Kodlayıcı Teknik Özellikleri / Opsiyonları

Mekanik Formatlar
Vida formatlı, tespit vidalı, şaft kelepçeli vidalı veya servo kelepçeli Statörler ve düz Rotorlar, dubleks Statörler ve Rotorları içeren 12 mekanik format

IncOder Boyut Opsiyonları (Dış Çap olarak belirtilmektedir)
37, 58, 75, 90, 100, 125, 150, 175, 200, 225, 250 ve 300mm

Çözünürlük Opsiyonları
A / B puls çıkışları için devir başına 9 ila 22 bit ve kullanıcı tarafından seçilebilir palslar

Bağlantı Opsiyonları
Eksenel konnektör, radyal flexi (konnektörlü veya konnektörsüz) ve entegre eksenel kablo

Voltaj Opsiyonları
5, 12 veya 24VDC

İletişim Arayüzü Opsiyonları
SSI, ASI, SPI ve BiSS-C
Dijital + 1V sin/cos
Analog voltaj
A/B/Z pulsları

Genişletilmiş Kapsam Opsiyonları
(Genellikle Çoğu Uygulama Türü İçin Gerekli Değildir)

Ultra yüksek şok ve titreşim
-60° Santigrat için soğuk hava opsiyonu
Surtec650 yüzey kaplamaları

CAD Dosyaları

Tasarımcılara endüktif açılı kodlayıcılarımızın entegrasyonu konusunda destek olmak için kapsamlı bir 3D CAD dosyası kitaplığına sahibiz. Mevcut dosyaları görmek için aşağıdaki düğmeye tıklayın ya da listelenmemiş belirli bir şeyi arıyorsanız bizimle temasa geçin.

CAD Dosyaları

SSS

IncOder ürün serisi hakkında bir sorunuz mu var? Burada sık sorulan soruların cevaplarını bulabilirsiniz.

Sorunuz mevcut değilse lütfen uzmanlarımızdan birisiyle temasa geçin.

Bir Mühendise Sor

IncOder’ler fırçasız çözücüler ve döner değişken transformatörlere benzer şekilde çalışır.  IncOder Statörü bir DC enerji kaynağından beslenir ve Statör ile Rotor arasında düşük enerjili bir AC elektromanyetik alanı oluşturur. Bu alan, Rotor döndükçe değişir.  Alan Statör ve dönüş açısı çıkışı tarafından analog ya da dijital bir sinyal olarak algılanır.  Çözücülerin aksine, IncOder’ler sarılı tel makaraları yerine laminer devreler kullanır. Patentli teknolojimiz, IncOder’in kompakt biçimini, düşük kütlesini, düşük ataletini ve yüksek hassasiyette kurulum yapılmadan yüksek doğrulukta sonuçlar elde etmesini mümkün kılar.

Evet. Ölçümler kesintinin öncesi ve sonrasında aynıdır. Başlangıçta harekete gerek yoktur.

Evet. BIT dahili bir hata gösteriyorsa bir hata sinyali oluşturulur. BIT’ler, devamlılık/hasar, Rotor mevcudiyeti, menzil için Rotor, brüt elektromanyetik arıza, pencere güvenlik zamanlayıcısı, sıfırlamada güç, voltaj azalması sıfırlaması, saat girdisi zaman aşımı, okuma/yazma ve dahili flaş veri belleği değeri kontrolleri gerçekleştirir.

Ölçüm performansı nem, yoğuşma, kir, toz, yağ, çamur ya da kumdan etkilenmez. Bütün IncOder’ler tuzlu ya da tatlı suya 1 metreye kadar geçici olarak sokulmaya dayanabilir. Çalışma ortamının parçası olarak sıklıkla sıvılara maruz kalıyor ya da sıvı içine sokuluyorsa, AFL2 veya VFL2 bağlantı türüne sahip üniteler kullanılmalıdır.

Hayır. Mıknatıdar DC alanları oluşturur.  IncOder’in çalışması, çok yüksek bir frekanstaki AC elektromanyetik akımlarının tespit edilmesine dayanmaktadır.

Bu belgeyi temel alın ve farkları belirleyin. Tercihen, standart bir dış çap ‘A’ boyutu (örn. 37, 58, 75, 100, 125 mm vb.) ve buna orantılı bir iç çap kullanılmalıdır. Bu sayede alternatif bir mekanik formatta normal sensör bileşenlerini kullanabiliriz.

Evet. IncOder’ler devamlı olarak  askeri insansız hava araçlarında kullanılmaktadır.

Çözünürlük, tekrar edilebilirlik ve doğruluk (lineerlik), Rotor konsantrisitesi belirlenen limitler dahilinde olduğu müddetçe belirtildiği şekilde olacaktır. Konsantrisitenin doğruluğu önemli oranda azaltacağı düşünülebilir, ancak IncOder’ler Rotor ve Statörün tam yüzünü kullanır, bu yüzden de hatalar taban tabana zıt faktörler tarafından sıfırlanır. Bu, performansın sıkı bir şekilde kontrol edilen konsantrisiteye bağlı olduğu, başta optik ve kapasitif aygıtlar olmak üzere, diğer kodlayıcı teknolojilerinden farklıdır.

Evet. Çoğu IncOder, motorlar ve transformatörler gibi güçlü elektromanyetik parazit kaynaklarının yakınında kullanılmaktadır. IncOder’in alüminyum muhafazası, içindeki elektronik parçalar için bir Faraday kafesi etkisi oluşturur ve teknoloji gelen, uzak alan radyasyonunun kendiliğinden iptal olmasını ya da filtrelenerek dışarıda kalmasını sağlayacak şekilde tasarlanmıştır.

Evet – tek yapmanız gereken parça numarası olarak RFC1, RFC2 vb. gibi radyal bağlantılı bir Ürün Opsiyonu belirtmektir.

İletim mesafesi (Kablo Uzunluğu) ne kadar uzun olursa, önerilen Baud Hızı o kadar yavaş olur. Bu tabloda önerilen Baud Hızları ve Kablo Uzunluğu gösterilmektedir.

Kablo Uzunluğu (m)<30<60<120<250
Baud Hızı<400 kHz<300 kHz<200 kHz<100 kHz

Çalışma sıcaklığı limitlerini, temel teknik değil, IncOder’in bazı elektronik parçaları belirlemektedir. Standart IncOder’ler -40 veya 85oC çalışma sınıfındadır ve -60oC’de çalışma için soğuk opsiyonları mevcuttur (Ürün Opsiyonları 12VCT ve 24VCT). IncOder’ler, kullanıcı tarafından uygunluğu tespit edildikten sonra bu limitlerin dışında kullanılabilir. 85oC’nin üstündeki sıcaklıklarda, yüksek sıcaklığın süresi minimize edilmelidir. Belirtilen alt limitteki ya da altındaki sıcaklıklarda, üniteyi açık bırakmanız ya da kullanımdan önce uzunca bir süre (>1 dakika) gücünü açık bırakmanız önerilir.

Evet. AFL ya da VFL kablo bağlantıları kullanın ya da konektörün çevresinde mekanik bir sızdırmazlık elemanı kullanın. Bazı AFL ya da VFL bağlantılar 100m altına batırmaya uygundur, bununla birlikte,  bazı uygulamalar bu aygıtları medifikasyon olmaksızın 100m üstündeki derinliklerde uzun süreli olarak başarıyla kullanmaktadır. Uygulama uzun süreli ve 100m’den daha derine batırmayı gerektiriyorsa, bunun uygunluğunun kullanıcı tarafından belirlenmesi gerekir. Daha fazla bilgi için bizimle temas kurun.

    Şimdi Al – 500 milyonun üzerinde açılı kodlayıcı varyasyonu. Projenize hangisi uyuyor?

    Ultra IncOder™ Serisi – Daha fazla hassasiyet için önceden kalibre edilmiş IncOder

    IncOder™ Serisi – Sağlam ve hassas endüktif açılı enkoderler

    IncOder™ Çekirdek – Kompakt, Hafif, Endüktif Halka Enkoderler